mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Babeczki z kremem czekoladowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne kruche babeczki z kremem czekoladowym i galaretką

Babeczki z kremem czekoladowym

Składniki:

Babeczki z kremem czekoladowym

 

  • 300 g mąki pszennej
  • 200 g masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 150 g czekolady mlecznej
  • 250 ml bitej śmietany
  • 100 g masła
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 różne galaretki

Sposób przygotowania:

Babeczki z kremem czekoladowym
Galaretki rozpuszczam w mniejszej ilości wody niż zostało podane na opakowaniu. Wylewam do płaskiego naczynia, po stężeniu kroję w kostkę.
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia siekam z masłem, dodaję cukier, cukier waniliowy i jajko. Zagniatam ciasto, wałkuję na grubość 0,5 cm. Wylepiam ciastem posmarowane margaryną foremki. Piekę babeczki na złoty kolor.
Czekoladę rozpuszczam z margaryną, studzę. Do lekko ciepłej masy dodaję żółtka, śmietanę i cukier puder, mieszam. Wstawiam na kilka minut do lodówki.
Babeczki wypełniam kremem. Dekoruję kostkami galaretki.