Sposób przygotowania:
Babeczki z kremem czekoladowym
Galaretki rozpuszczam w mniejszej ilości wody niż zostało podane na opakowaniu. Wylewam do płaskiego naczynia, po stężeniu kroję w kostkę.
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia siekam z masłem, dodaję cukier, cukier waniliowy i jajko. Zagniatam ciasto, wałkuję na grubość 0,5 cm. Wylepiam ciastem posmarowane margaryną foremki. Piekę babeczki na złoty kolor.
Czekoladę rozpuszczam z margaryną, studzę. Do lekko ciepłej masy dodaję żółtka, śmietanę i cukier puder, mieszam. Wstawiam na kilka minut do lodówki.
Babeczki wypełniam kremem. Dekoruję kostkami galaretki.
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia siekam z masłem, dodaję cukier, cukier waniliowy i jajko. Zagniatam ciasto, wałkuję na grubość 0,5 cm. Wylepiam ciastem posmarowane margaryną foremki. Piekę babeczki na złoty kolor.
Czekoladę rozpuszczam z margaryną, studzę. Do lekko ciepłej masy dodaję żółtka, śmietanę i cukier puder, mieszam. Wstawiam na kilka minut do lodówki.
Babeczki wypełniam kremem. Dekoruję kostkami galaretki.
marietta