motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Babeczki z kremem czekoladowym 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przygotowane babeczki można posypać startą czekoladą.

Babeczki z kremem czekoladowym 2

Składniki:

Babeczki z kremem czekoladowym 2

 

  • 25 dkg masła
  • 60 dkg mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki śmietany kwaśnej
  • 25 dkg cukier
  • 3 żółtka
  • KREM;
  • budyń czekoladowy
  • 1,5 szkl mleka
  • 3/4 szkl cukru
  • 5 kropli olejku rumowego
  • 25 dkg masła
  • żółtko

Sposób przygotowania:

Babeczki z kremem czekoladowym 2
Wszystkie składniki na ciasto dać na stolnicę i wyrobić na jednolitą masę. Rozwałkować i napełniać ciastem przygotowane foremki nasmarowane tłuszczem. Piec w średnio nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok. 20 min.na złoty kolor. Po upieczeniu babeczki wyciągamy z foremek. KREM; Budyń ugotować z 1,5 szkl. mleka, ostudzić. Masło rozetrzeć z cukrem dodać żółtko i dalej ucierając dodawać po troszku budyniu. Na koniec dodać olejek i wymieszać. Przygotowaną masą napełniać upieczone babeczki.Ja napełniam szprycą, aby ładnie wyglądały.