Sposób przygotowania:
Babeczki z marakują
Z mąki, masła, cukru i żółtek zagniataj gładkie i elastyczne ciasto, po czym uformuj z niego kule i zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na około 1 godzinę.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wyłóż nim wysmarowane masłem foremki do babeczek, ciasto ponakłuwaj w kilku miejscach widelcem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut.
W misce ubij śmietankę a po chwili dodaj cukier puder i serek homogenizowany.
Tak powstałym kremem nadziej babeczki, przed podaniem polej je miąższem z marakui.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wyłóż nim wysmarowane masłem foremki do babeczek, ciasto ponakłuwaj w kilku miejscach widelcem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut.
W misce ubij śmietankę a po chwili dodaj cukier puder i serek homogenizowany.
Tak powstałym kremem nadziej babeczki, przed podaniem polej je miąższem z marakui.