Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Babeczki z masą bezową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Po ostudzeniu babeczki można udekorować polewą.

Babeczki z masą bezową

Składniki:

Babeczki z masą bezową

 

  • 30 dag mąki
  • 10 dag cukru pudru
  • 3 żółtka
  • 15 dag margaryny
  • odrobina proszku do pieczenia
  • Masa bezowa:
  • pół szklanki białek
  • 20dag cukru pudru
  • 10dag wiórek kokosowych

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z masą bezową
Z podanych składników przygotować kruche ciasto i je rozwałkować. Z ciasta formować babeczki, wtłaczając je tak do foremki, by dokładnie przylegało.
Masa bezowa:
Białka ubić, pod koniec dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać wiórka i delikatnie wymieszać. Tak przygotowaną masą napełnić babeczki i wstawić do piekarnika, aby piana podsuszyła się i zrumieniła.