Sposób przygotowania:
Taralli - włoskie ciasteczka z winem
Wymieszać wino z oliwą. Do miski wsypać mąkę i cukier - wlać płynne składniki. Można dla polepszenia aromatu dodać cukier waniliowy do smaku.
Wymieszać ciasto drewnianą łyżką, aż będzie jednolite.
Odstawić na kilkanaście minut, aby wypoczęło. Potem odrywać po kawałku ciasta, formować wałeczki grubości małego palca i zawijać w kółeczka.
Każde ciasteczko obtaczać w cukrze. Układać na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia piec w 190'C przez 15-20 minut, aż się pięknie zrumienią i stwardnieją.
Ciasteczka kruszeją z każdym dniem.
Wymieszać ciasto drewnianą łyżką, aż będzie jednolite.
Odstawić na kilkanaście minut, aby wypoczęło. Potem odrywać po kawałku ciasta, formować wałeczki grubości małego palca i zawijać w kółeczka.
Każde ciasteczko obtaczać w cukrze. Układać na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia piec w 190'C przez 15-20 minut, aż się pięknie zrumienią i stwardnieją.
Ciasteczka kruszeją z każdym dniem.