Sposób przygotowania:
Kruche babeczki kajmakowe
Z mąki, cukru pudru, żółtek i śmietany wyrabiamy szybko ciasto i wkładamy na godzinę do lodówki.
Po tym czasie cienko rozwałkowujemy i wycinamy koła, którymi wyklejamy posmarowane masłem foremki lub specjalną formę do babeczek. Nakłuwamy widelcem i zapiekamy w 180 stopniach do zarumienienia. Studzimy.
Do każdej babeczki dajemy na spód ok łyżeczki powideł lub innego kwaśnego dżemu i uzupełniamy masą kajmakową.
Wierzch dekorujemy obranymi migdałami.
Po tym czasie cienko rozwałkowujemy i wycinamy koła, którymi wyklejamy posmarowane masłem foremki lub specjalną formę do babeczek. Nakłuwamy widelcem i zapiekamy w 180 stopniach do zarumienienia. Studzimy.
Do każdej babeczki dajemy na spód ok łyżeczki powideł lub innego kwaśnego dżemu i uzupełniamy masą kajmakową.
Wierzch dekorujemy obranymi migdałami.