akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Muffiny kajmakowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przepis znaleziony gdzieś w internecie. Robiłam je jakiś czas temu, są pyszne! Intensywnie kajmakowe i bardzo lekkie. Serdecznie polecam!

Muffiny kajmakowe

Składniki:

Muffiny kajmakowe

 

 

  • Nadzienie:
  • 12 łyżeczek masy kajmakowej z puszki

Sposób przygotowania:

Muffiny kajmakowe
1. Masło i 180g. masy kajmakowej rozpuścić w jednym naczyniu. 2. Białka ubić, dodawać stopniowo cukier, a następnie żółtka, dobrze zmiksować. Wlać sok z cytryny, ostudzone masło z masą kajmakową i delikatnie wymieszać szpatułką. Wsypać przesiane suche składniki i ponownie delikatnie wymieszać. Masą napełnić papilotki włożone do formy na babeczki, do około ¾ ich wysokości. Do każdej za pomocą rękawa cukierniczego wcisnąć trochę masy kajmakowej. Piec w 180st.C około 15-20 minut do zarumienienia. Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce. Smacznego!