Sposób przygotowania:
Babeczki z masą krówkową i kaszą manną
Do jednej miski wbić jajko, wlać mleko i olej i wymieszać. Suche składniki czyli mąkę, kaszę mannę, oba cukry i proszek do pieczenia wymieszać i wsypać do płynnych składników. Szybko za pomocą widelca wymieszać ciasto i foremki napełnić do połowy ciastem. Ciasto jest gęste więc należy lekko rozprowadzić je na boki tworząc mały dołek i w to wgłębienie powkładać po łyżeczce masy krówkowej.
Potem resztą ciasta przykryć masę i wstawić babeczki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Upieczone babeczki wystudzić.
W kąpieli wodnej roztopić czekoladę, masę i mleko podgrzewając mieszać ale nie zagotować. W tak przygotowanej polewie maczać wierzch babeczek ( u mnie 6 sztuk ) i posypać posypką a drugą połowę babeczek ( 6 sztuk ) oprószyć cukrem pudrem.
Potem resztą ciasta przykryć masę i wstawić babeczki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Upieczone babeczki wystudzić.
W kąpieli wodnej roztopić czekoladę, masę i mleko podgrzewając mieszać ale nie zagotować. W tak przygotowanej polewie maczać wierzch babeczek ( u mnie 6 sztuk ) i posypać posypką a drugą połowę babeczek ( 6 sztuk ) oprószyć cukrem pudrem.