Sposób przygotowania:
BezPieczne babeczki
Babeczki są bardzo proste w wykonaniu.Herbatniki zmiel za pomocą blendera,przełóż do miski,zalej roztopionym masłem,dodaj kakao.Wymieszaj dokładnie,w efekcie otrzymasz okruchy o konsystencji mokrego piasku :) . Foremki na babeczki wyklej okruchami,zrób to dokładnie aby babeczki były kształtne.Foremki ustaw na tacy,wstaw na 30 min. do zamrażarki. Teraz zajmij się kremem.Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.Dodaj do niej porcjami serek mascarpone (serek powinien mieć temp. pokojową). Wymieszaj krem,wstaw na kwadrans do lodówki. Teraz wyjmij babeczki,pozostaw je na 5-10 min. a następnie delikatnie wyciąg je z foremek. Każda babeczkę napełnij kremem,udekoruj czereśniami oraz perełkami.Babeczki przechowuj w lodówce. Z podanych składników otrzymasz 15-16 babeczek.
zbysiowa
kontakt1982
marietta