kontakt1982

kontakt1982

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 262]

SUPERPRZEPIS

BezPieczne babeczki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

dziś na deser polecam BezPieczne babeczki,idealne gdy na zewnątrz upał a Ty masz ochotę na deser bez potrzeby użycia piekarnika

BezPieczne babeczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

BezPieczne babeczki

 

  • na babeczki:

 

  • 125 g masła roztopionego
  • 200 g herbatników pełnoziarnistych
  • 2 łyżki kakao

 

  • na nadzienie:

 

 

  • dekoracja:

 

Sposób przygotowania:

BezPieczne babeczki
Babeczki są bardzo proste w wykonaniu.Herbatniki zmiel za pomocą blendera,przełóż do miski,zalej roztopionym masłem,dodaj kakao.Wymieszaj dokładnie,w efekcie otrzymasz okruchy o konsystencji mokrego piasku :) . Foremki na babeczki wyklej okruchami,zrób to dokładnie aby babeczki były kształtne.Foremki ustaw na tacy,wstaw na 30 min. do zamrażarki. Teraz zajmij się kremem.Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.Dodaj do niej porcjami serek mascarpone (serek powinien mieć temp. pokojową). Wymieszaj krem,wstaw na kwadrans do lodówki. Teraz wyjmij babeczki,pozostaw je na 5-10 min. a następnie delikatnie wyciąg je z foremek. Każda babeczkę napełnij kremem,udekoruj czereśniami oraz perełkami.Babeczki przechowuj w lodówce. Z podanych składników otrzymasz 15-16 babeczek.
BezPieczne babeczki
zmielone herbatniki zalej roztopionym masłem,dodaj kakao,dokładnie wymieszaj
BezPieczne babeczki
okruchami wyklej foremki na babeczki,kolejny etap to schładzanie w zamrażarce
BezPieczne babeczki
delikatnie wyjmij babeczki z foremek,tak aby zachowały swój kształt