KarolinaS

KarolinaS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Babeczki z masłem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakowite babeczki o niecodziennym smaku masła orzechowego- najlepiej wybrać takie bez dodatków soli i cukru z wysokim stężeniem orzechów.

Babeczki z masłem orzechowym

Składniki:

Babeczki z masłem orzechowym

 

  • 200g mąki pszennej
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3jaja
  • 80g cukru
  • 150ml kwaśnej śmietanki
  • 60 ml oleju
  • 200g masła orzechowego
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Babeczki z masłem orzechowym
Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i dosypuję szczyptę soli. Jajka ucieram z cukrem na białą masę i dodaję po kolei olej, masło orzechowe i śmietanę- wszystko cały czas miksując doprowadzam do stanu gładkiej masy. Teraz pozostaje połączyć mąkę i masę z masłem orzechowym i dokładnie wymieszać a następnie nakładać do foremek i piec w temperaturze ok 180 stopni przez niecałe pół godzinki oczywiście ciągle doglądając. Smacznego!