Sposób przygotowania:
Babeczki z pomarańczową nutką
Mąki przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło i posiekać nożem. Następnie dodać żółtka, cukier puder, aromat, sok z cytryny i dalej siekając nożem połączyć składniki. Rękami zagnieść ciasto, zawinąć w folę i odłożyć w chłodne miejsce na 1/2 godziny. Następnie ciasto rozwałkować, wykleić przygotowane foremki. Piec w temp 180 stopni około 10-15 minut. Żelatynę wymieszać z 1 łyżką zimnej wody, gdy napęcznieje wlać 2 łyżki wrzącej wody i wymieszać. Śmietanę śnieżkę ubić w 200ml mleka, wlać rozpuszczoną żelatynę i kilka kropel aromatu pomarańczowego, wymieszać, odłożyć kilka łyżek, dodać czekoladę, wymieszać. Wystudzone babeczki napełnić śmietaną i ozdobić.