Sposób przygotowania:
Babeczki z porzeczkami
Robimy ciasto kruche: masło siekamy z mąką i cukrem pudrem, zagniatamy ciasto, zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki na babeczki. Wstawiamy babeczki na 15 min. do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C. Studzimy.
Robimy krem: ubijamy śmietanę, dodajemy cukier, stopniowo dodajemy mascarpone, miksujemy. Porzeczki przebieramy, usuwamy łodyżki, posypujemy cukrem.
Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Gotowe babeczki wypełniamy kremem, na wierzch wykładamy porzeczki, zalewamy tężejącą galaretką.
Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki na babeczki. Wstawiamy babeczki na 15 min. do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C. Studzimy.
Robimy krem: ubijamy śmietanę, dodajemy cukier, stopniowo dodajemy mascarpone, miksujemy. Porzeczki przebieramy, usuwamy łodyżki, posypujemy cukrem.
Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Gotowe babeczki wypełniamy kremem, na wierzch wykładamy porzeczki, zalewamy tężejącą galaretką.