sebek kucharek

sebek kucharek

Kucharz
[Przepisów: 18]

Babeczki z czerwoną porzeczką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Babeczki z porzeczkami to super połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Smakują dorosłym jak i dzieciom. Idealne na letnie przyjęcie.

Babeczki z czerwoną porzeczką

Składniki:

Babeczki z czerwoną porzeczką

 

  • 1 opakowanie gotowych kruchych słodkich babeczek (korpusy)
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • mleko ( do przygotowania budyniu)
  • 250ml śmietany 30%
  • cukier puder
  • 300 g czerwonych porzeczek

Sposób przygotowania:

Babeczki z czerwoną porzeczką
Porzeczki umyć oberwać z gałązki i wysuszyć. Budyń ugotować według przepisu i ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno – pod koniec ubijania dodać cukier puder ok 2 łyżek w zależności jak słodki chcemy krem (budyń też jest słodki). Zimny budyń za pomocą miksera połączyć z ubitą śmietaną. Babeczki napełnić obwicie masą i udekorować porzeczkami.

Tagi:

babeczki