szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Babeczki z czerwonymi porzeczkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne babeczki z sezonowymi owocami, o lekko kwaskowatym smaku.

Babeczki z czerwonymi porzeczkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki z czerwonymi porzeczkami

 

  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • 80 ml oleju
  • 1 jajko
  • szklanka czerwonych porzeczek

Sposób przygotowania:

Babeczki z czerwonymi porzeczkami
Składniku suche czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia mieszamy dokładnie ze sobą. Osobno mieszamy mleko, olej i jajko. Łączymy ze sobą skłądniki suche i mokre. Porzeczki obieramy i myjemy. Połowę porzeczek dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Przekładamy łyżką do foremek. Na wierzch babeczek wykładamy resztę porzeczek. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok 25 minut.
Babeczki z czerwonymi porzeczkami
Potrzebujemy mąkę, olej, porzeczki, cukier...
Babeczki z czerwonymi porzeczkami
Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę
Babeczki z czerwonymi porzeczkami
Dodajemy oczyszczone porzeczki i delikatnie mieszamy.
Babeczki z czerwonymi porzeczkami
Masę przekłądmy do foremek i po wierzchu posypujemy porzeczkami.

Tagi:

jajko jajka