Sposób przygotowania:
Babeczki z rabarbarem1.
Przygotowałam miskę, do której wbiłam 3 całe jajka wiejskie.
2.
Następnie wzięłam brązowy cukier, który dosypałam do jajek.
3.
Mikserem zmiksowałam jajka z cukrem na jednolitą masę.
4.
Mąkę krupczatkę przesiałam przez sito i dosypałam do zmiksowanej masy.
5.
Teraz dolałam olej z pestek winogron ( z racji tego, że ma neutralny smak ) i dalej miksowałam mikserem.
6.
Wzięłam sodę oczyszczona, którą wsypałam do zmiksowanej masy
7.
Bardzo dokładnie wszystkie składniki na babeczki zmiksowałam mikserem.
8.
Przygotowałam silikonowe foremki, do których wlałam ciasto do 2/3 wysokości.
9.
Teraz przygotowałam rabarbar. Umyłam go, później obrałam ze skóry, a następnie pokroiłam na mniejsze części. W misce wymieszałam go z cukrem i pozostawiłam na jakiś czas, aby puścił sok.
Kolejnym krokiem było włożenie kawałków rabarbaru do silikonowych foremek z ciastem.
10.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni C i włożyłam blachę z foremkami do piekarnika na czas 20 minut.
11.
Gdy babeczki upiekły się na rumiano, pozostawiłam je jeszcze w foremkach na czas 10 minut.
12.
Kiedy babeczki całkowicie wystygły posypałam je cukrem pudrem. Smacznego !