Sposób przygotowania:
Babeczki z rabarbarem
Masło stopić i przestudzić, mleko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże. Do przesianej mąki dodać cukier, jajko, żółtko jajka, mleko z drożdżami i na koniec płynny tłuszcz, zagnieść gładkie ciasto które odstawić do wyrośnięcia. Rabarbar obrać i pokroić w plasterki, następnie wymieszać z cukrem i odstawić na kilka minut. Kiedy ciasto wyrośnie wyłożyć je na lekko podsypana mąką stolnicę i podzielić na porcje z każdego kawałka ciasta uformować kulkę którą umieścić w małej foremce do babeczek po wierzchu posmarować białkiem i powciskać plasterki rabarbaru oraz posypać kruszonką. Przygotowane babeczki jeszcze raz odstawić na 30 minut i piec w temp. 180 st około 20 minut po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.Na kruszonkę siekamy zimne masło z cukrem i dodajemy mąkę, następnie rozcieramy malcami do momentu uzyskania sypkiej kruszonki.