Sposób przygotowania:
Babeczki z rabarbarem i budyniem
Rabarbar obieramy z cienkiej błonki i kroimy na ok 0,5 cm plasterki, przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy cukrem trzcinowym i mieszamy. Naczynie przykrywamy folią aluminiowa i wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Wyjmujemy z piekarnika i odcedzamy na sitku. Pół szklanki mleka gotujemy, a w 1/4 szklanki rozpuszczamy budyń. Gdy mleko się zagotuje wlewamy budyń, mieszamy i gotowy odkładamy do stygnięcia. W misce mieszamy wszystkie pozostałe składniki na gładką masę. Do foremki wkładamy na dno łyżkę ciasta, nastepnie łyżkę budyniu i kilka plasterków rabarbaru, na to znów ciasto, starając się zakryć rabarbar. Na wierz można położyć jeszcze po kawałku rabarbaru. Pieczemy ok 25 - 30 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej do 180 stopni. Po wystygnięciu wyciągamy z foremek i można posypać cukrem pudrem.