Sposób przygotowania:
Babeczki z rodzynkami
Rodzynki przepłukać, zalać wrzątkiem i odstawić na pół godziny, aby napęczniały.
Przesianą mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać jajka, mleko i olej.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem. Na koniec dodać odsączone z wody rodzynki i delikatnie wymieszać łyżką.
Przygotować foremki do babeczek i napełnić do 3/4 wysokości. Wstawić do nagrzanego do temp. 200 stopni piekarnika na około 20 minut.
Przestudzone posypać cukrem pudrem.
Przesianą mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać jajka, mleko i olej.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem. Na koniec dodać odsączone z wody rodzynki i delikatnie wymieszać łyżką.
Przygotować foremki do babeczek i napełnić do 3/4 wysokości. Wstawić do nagrzanego do temp. 200 stopni piekarnika na około 20 minut.
Przestudzone posypać cukrem pudrem.