Sposób przygotowania:
Meksykańskie ciastka czekoladowe z pieprzem cayenneMasa:
Masło i cukier utrzeć (mikserem) do puszystości.
Następnie dodać jajko i nadal mieszając - pozostałe składniki.
Formowanie:
Z masy uformować kulki - o wielości niewielkiego orzecha włoskiego.
Każdą z nich od razu układać (pamiętając o zachowaniu sporych odstępów) na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
Uwaga: Kuleczek nie należy spłaszczać, ponieważ podczas pieczenia same "rozejdą" się na boki.
Pieczenie i studzenie:
Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku - w 190 stopniach przez około 9-10 minut.
Następnie blachę należy wyjąć z piecyka i po kilku minutach ciasteczka przenieść na kratkę, aby całkowicie ostygły.
(Najpierw będą miękkie i delikatne, ale później stwardnieją.)
Magdalena88
Di bloguje
Dziękuję
marietta
robaczek
lukrowanepierniczki