Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Babeczki z truskawkami 2.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Smaczne, kruche babeczki z truskawkami.

Babeczki z truskawkami 2.

Składniki:

Babeczki z truskawkami 2.

 

 

  • 1,5 paczki mrożonych truskawek
  • ¾ szklanki cukru
  • 4 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 1/4 szklanki wody

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z truskawkami 2.
Ze składników ciasta zagnieść szybko kruche ciasto. Podzielić na dwie części, zafoliować i włożyć do lodówki na ok. 30 min. Truskawki zagotować cukrem przez ok. 10-15 min., mieszać co jakiś czas. Wymieszać skrobię kukurydzianą z wodą, połączyć z owocami i mieszać do czasu aż całość zgęstnieje. Ostudzić. Foremki do babeczek wysmarować masłem i wylepić ciastem. Nakłuć widelcem i podpiec ok. 10 min. w temp. 180 st. C. Rozłożyć na wystudzone babeczki mus truskawkowy, przykryć krążkami z drugiej części ciasta i zapiec, aż wierzch będzie rumiany.