Sposób przygotowania:
Babeczki żurawinowe z pistacjami
W jednej misce mieszamy suche składniki: mąki, cukier, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli oraz żurawinę i pistacje. W drugiej misce łączymy rozkłócone jajko, olej, jogurt i aromat. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy tylko do połączenia składników.
Masę przekładamy do foremki (12-14 babeczek) i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Do mascarpone dodajemy kilka kropel aromatu i po łyżce cukru pudru i mieszamy aż do uzyskania gęstego lukru. Wykładamy go na babeczki. Babeczki posypujemy posiekanymi pistacjami i żurawiną. Babeczki przechowujemy w lodówce. Smacznego :)
Masę przekładamy do foremki (12-14 babeczek) i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Do mascarpone dodajemy kilka kropel aromatu i po łyżce cukru pudru i mieszamy aż do uzyskania gęstego lukru. Wykładamy go na babeczki. Babeczki posypujemy posiekanymi pistacjami i żurawiną. Babeczki przechowujemy w lodówce. Smacznego :)
Ewa
monikaT83