Sposób przygotowania:
Babeczkowe sówki
Masło, cukier, kakao i wodę rozpuścić na wolnym ogniu, odstawić do ostygnięcia.
Ciastka markizy przekroić nożem w ten sposób, aby na 1 połówce pozostał cały krem.
Babeczki ułożyć na tacy.
Do przestudzonej masy wsypać mleko w proszku, dokładnie wymieszać, napełnić masą babeczki. Szybko (aby masa nie stężała) nakleić na babeczki połówki markiz masą do góry w sposób pokazany na zdjęciu, tworząc oczy sówek, ze Skittlesów zrobić źrenice-przyklejając je odrobiną masy lub Nutelli oraz dzióbki.
Brwi wyciąć z pozostałych połówek markiz (lub z okrągłych ciastek biszkopcików-jest łatwiej je wycinać).
Sówki pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę, aby masa stężała. Smacznego!
Ciastka markizy przekroić nożem w ten sposób, aby na 1 połówce pozostał cały krem.
Babeczki ułożyć na tacy.
Do przestudzonej masy wsypać mleko w proszku, dokładnie wymieszać, napełnić masą babeczki. Szybko (aby masa nie stężała) nakleić na babeczki połówki markiz masą do góry w sposób pokazany na zdjęciu, tworząc oczy sówek, ze Skittlesów zrobić źrenice-przyklejając je odrobiną masy lub Nutelli oraz dzióbki.
Brwi wyciąć z pozostałych połówek markiz (lub z okrągłych ciastek biszkopcików-jest łatwiej je wycinać).
Sówki pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę, aby masa stężała. Smacznego!
zbysiowa