Sposób przygotowania:
Muffinki sowy
WSZYSTKIE SKŁADNIKI W TEMPERATURZE POKOJOWEJ Przygotowanie babeczek: W misce za pomocą miksera ucieramy masło na jasną, puszystą masę a następnie dodajemy cukier dalej ucierając. Pod koniec ucierania dodajemy jaja, jedno po drugim cały czas miksując aż do połączenia składników. W drugiej misce przesiewamy składniki sypkie- mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Do masy maślanej dodajmy składniki sypkie, kremówkę oraz mleko i mieszamy do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przekładamy do foremek na muffinki 3/4 wysokości, wyrównujemy i pieczemy około 20-25 minut w 190stopniach. Studzimy. Przygotowanie polewy: Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do lekkiego zgęstnienia. Następnie smarujemy babeczki. Na jeszcze niezastygłą polewę przyklejamy oczy sówek oraz powieki. Natomiast źrenice "wpychamy" lekko w krem a dzióbki w polewę.Przepis pochodzi z modyfikacji przepisów z blogu Moje Wypieki
zbysiowa
marietta
gosia56