Sposób przygotowania:
Babka barwna
1. Żółtka oddzielić od białek.Następnie żółtka utrzeć z cukrem (do ucierania można użyć miksera-będzie pulchniejsze) a białka ubić na sztywną pianę. 2. Ucierając dodawać po 1 łyżce oleju,wody i mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia.Na końcu dodać zapach waniliowy i pianę z białek.Dokładnie wymieszać. 3. Ciasto podzielić na 3 równe części.Do jednej dodać kisiel cytrynowy,do drugiej-kisiel truskawkowy,a do trzeciej-kakao.Każdą część dobrze wymieszać. 4. Tłuszczem wysmarować foremkę do babek i posypać bułką tartą.Wlać do foremki ciasto brązowe,następnie żółte a na końcu czerwone.Piec w temperaturze 180 stopni C ok.60 minut. 5. Po ostygnięciu babkę posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
mati251195
Krasnal5