dzastina

dzastina

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 142]

Babka Budyniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wspaniały smak babki ... polecam

Babka Budyniowa

Składniki:

Babka Budyniowa

 

  • 2 budynie waniliowe
  • 1,5 szklanki śmietanki
  • 1,5 szklanki maki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 6 jaj
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Babka Budyniowa
Żółtka z cukrem ubijamy następnie partiami na przemian budyń , mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę.
Na koniec dodajemy piane z białek i delikatnie mieszamy.
Pieczemy ok 45 min w 160 stopniach posypujemy cukrem pudrem

Tagi:

mak