nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Babka budyniowa z wiśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babka budyniowa z wiśniami jest prostym i szybkim przepisem dla niespodziewanych gości. Jest puszysta i wilgotna.

Babka budyniowa z wiśniami

Składniki:

Babka budyniowa z wiśniami

 

  • 4 jajka w temperaturze pokojowej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki oleju
  • 4 budynie śmietankowe po 40 g każdy
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 300 g wiśni z kompotu

Sposób przygotowania:

Babka budyniowa z wiśniami
Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę.Naprzemiennie do masy jajecznej dodaję olej oraz suche składniki (mąkę, budyń, proszek do pieczenia). Wykładam masę do formy wyłożonej papierem. Wiśnie ze słoika odcedzam i kładę na ciasto.

Piekę w nagrzanym do 175 stopni piekarniku 40-45 minut do suchego patyczka.