Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z kisielowymi jabłkami
Składniki o pokojowej temperaturze= kwaskowate jabłka umyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałeczki do garnka, dodać cukier, cynamon, wlać wodę i dusić do miękkości jabłek z 10 minut na średnim ogniu, co jakiś czas zamieszać, na koniec wsypać kisiel z torebki i szybko wymieszać, gdy się zagęści to garnek zdjąć z ognia i wystudzić.
Do pojemnika wbić jajka, dodać miękką palmę, cukier, mikserem połączyć składniki na grudkowatą masę. Do masy wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i utrzeć mikserem na gładką masę. Do masy wsypać kakao i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy rozsmarować łyżką z 3/4 ciasta.
Na ciasto wyłożyć jabłka kisielowe, na jabłkach rozsmarować resztę ciasta, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 min ut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i do rana zostawić.
Lukier cytrynowy roztopić w mikrofali i rozsmarować na zimnym cieście, posypać kakao.
Do pojemnika wbić jajka, dodać miękką palmę, cukier, mikserem połączyć składniki na grudkowatą masę. Do masy wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i utrzeć mikserem na gładką masę. Do masy wsypać kakao i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy rozsmarować łyżką z 3/4 ciasta.
Na ciasto wyłożyć jabłka kisielowe, na jabłkach rozsmarować resztę ciasta, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 min ut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i do rana zostawić.
Lukier cytrynowy roztopić w mikrofali i rozsmarować na zimnym cieście, posypać kakao.