Sposób przygotowania:
Babka budyniowa (szybka)
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do masy dodajemy śmietanę. Miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i budynie waniliowe. Miksujemy do połączenia się składników.
Formę keksową smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Do formy przelewamy ciasto. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzimy.
Cukier puder, sok z cytryny i wrzącą wodę mieszamy do momentu powstania lukru. Lukrem polewamy wystudzone ciasto.
Dekorujemy skórką pomarańczową.
Formę keksową smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Do formy przelewamy ciasto. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzimy.
Cukier puder, sok z cytryny i wrzącą wodę mieszamy do momentu powstania lukru. Lukrem polewamy wystudzone ciasto.
Dekorujemy skórką pomarańczową.