Sposób przygotowania:
Ciasto z masą z budyniu i galaretki
Upiec biszkopt:
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę - pod koniec dodając cukier. Następnie należy stopniowo dodać żółtka. Na końcu powoli wmieszać mąkę uprzednio przesianą i połączoną z proszkiem do pieczenia. Masę przelać do foremki wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 30-40 minut w temp. 180 stopni.
Masa:
Proszek budyniowy rozmieszać w połowie szklanki mleka. Resztę mleka zagotować i połączyć z wymieszanymi budyniami. Wszystko razem mieszając zagotować, aby powstała aksamitna konsystencja. Później powoli wsypać galaretki w proszku i dokładnie wymieszać, aby nie powstały gródki. Masę odstawić na kilka minut, aby odrobinę przestygła.
Całość:
Masę budyniowo-galaretkową przelać na upieczony biszkopt i wyrównać. Wierzch można opcjonalnie posmarować polewą. Wszystko razem jak ostygnie należy schłodzić w lodówce, aby masa całkowicie zastygła.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę - pod koniec dodając cukier. Następnie należy stopniowo dodać żółtka. Na końcu powoli wmieszać mąkę uprzednio przesianą i połączoną z proszkiem do pieczenia. Masę przelać do foremki wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 30-40 minut w temp. 180 stopni.
Masa:
Proszek budyniowy rozmieszać w połowie szklanki mleka. Resztę mleka zagotować i połączyć z wymieszanymi budyniami. Wszystko razem mieszając zagotować, aby powstała aksamitna konsystencja. Później powoli wsypać galaretki w proszku i dokładnie wymieszać, aby nie powstały gródki. Masę odstawić na kilka minut, aby odrobinę przestygła.
Całość:
Masę budyniowo-galaretkową przelać na upieczony biszkopt i wyrównać. Wierzch można opcjonalnie posmarować polewą. Wszystko razem jak ostygnie należy schłodzić w lodówce, aby masa całkowicie zastygła.