Sposób przygotowania:
Budyń jaglany z jeżynamiETAP 1:
Kaszę jaglaną wypłukać w zimnej wodzie. Przełożyć na sitko i sparzyć wrzątkiem tuż przed gotowaniem. Mleko zagotować w garnku i wrzucić kaszę jaglaną. Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut, aż będzie miękka.
Jeżyny zmiksować blenderem i przetrzeć przez sitko, aby uzyskać gładki mus bez pestek.
Do ugotowanej kaszy dodać zwykły cukier i cukier kokosowy. Wszystko zmiksować blenderem, aż masa stanie się jednolita. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta, można dolać gorącą wodę.
ETAP 2:
Połowę budyniu jaglanego przełożyć do szklaneczek. Resztę zmiksować z musem jeżynowym. 2-3 łyżki musu odłożyć do polania po wierzchu. Po przełożeniu jeżynowego budyniu, można dołożyć świeże owoce. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego.
SylaUla
skuter5