Sposób przygotowania:
Deser truskawkowy z bananem i ananasemETAP 1:
Warstwa truskawkowo-bananowa:
Truskawki umyć, osuszyć, pozbawić szypułek i pokroić na mniejsze kawałki. Banany obrać ze skóry i pokroić na plasterki. Truskawki i banany przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować do jednolitej konsystencji. Rozlać do 4 pucharków.
ETAP 2:
Warstwa ananasowo-bananowa:
Ananasa obrać ze skóry, pozbawić oczek i twardego środka, resztę pokroić w mniejszą kostkę. Banany obrać ze skóry i pokroić na plasterki. Kawałki ananasa i banany przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować do jednolitej konsystencji. Rozlać do pucharków.
ETAP 3:
Warstwa truskawkowa:
Truskawki umyć, osuszyć, pozbawić szypułek i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować do jednolitej konsystencji. Rozlać do pucharków i wstawić do lodówki na około 1 godzinę.
ETAP 4:
Gotowy, schłodzony deser udekorować bitą śmietaną, świeżymi truskawkami, mięta i posypać płatkami czekoladowymi (dekoracja wedle uznania lub można ją całkowicie pominąć).
SylaUla
EwelinaP
dziękuję, polecam :)
lukrowanepierniczki