EwelinaP

EwelinaP

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 259]

Deser truskawkowy z bananem i ananasem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 120
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Naturalny deser na bazie świeżych truskawek, ananasa i pożywnego banana to porządny zastrzyk witamin i świetny pomysł na przekąskę między posiłkami. Deser zawiera tylko naturalne cukry!!!

Deser truskawkowy z bananem i ananasem

Składniki:

Deser truskawkowy z bananem i ananasem

 

 

  • Warstwa ananasowo-bananowa:
  • 500g świeżego ananasa
  • 200g banana

 

  • Warstwa truskawkowa:
  • 500g świeżych truskawek

 

Sposób przygotowania:

Deser truskawkowy z bananem i ananasem

ETAP 1:

Warstwa truskawkowo-bananowa:
Truskawki umyć, osuszyć, pozbawić szypułek i pokroić na mniejsze kawałki. Banany obrać ze skóry i pokroić na plasterki. Truskawki i banany przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować do jednolitej konsystencji. Rozlać do 4 pucharków.

ETAP 2:

Warstwa ananasowo-bananowa:
Ananasa obrać ze skóry, pozbawić oczek i twardego środka, resztę pokroić w mniejszą kostkę. Banany obrać ze skóry i pokroić na plasterki. Kawałki ananasa i banany przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować do jednolitej konsystencji. Rozlać do pucharków.

ETAP 3:

Warstwa truskawkowa:
Truskawki umyć, osuszyć, pozbawić szypułek i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować do jednolitej konsystencji. Rozlać do pucharków i wstawić do lodówki na około 1 godzinę.

ETAP 4:

Gotowy, schłodzony deser udekorować bitą śmietaną, świeżymi truskawkami, mięta i posypać płatkami czekoladowymi (dekoracja wedle uznania lub można ją całkowicie pominąć).