Sposób przygotowania:
Babka kawowo-budyniowa z nutellą
1. W misce wymieszać dokładnie suche składniki (budyń, mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i kawę). W drugiej misce wymieszać mokre składniki ( jogurt, jajka i roztopione, lekko przestudzone masło). Mokre składniki przelać do suchych, dokładnie wymieszać.
2. Połowę masy wlać do wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną keksówki o wymiarach: 21x11,5 cm. Wyłożyć po środku, równomiernie krem czekoladowy. Wylać pozostałe ciasto i dokładnie wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 35-40 minut. Smacznego!
2. Połowę masy wlać do wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną keksówki o wymiarach: 21x11,5 cm. Wyłożyć po środku, równomiernie krem czekoladowy. Wylać pozostałe ciasto i dokładnie wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 35-40 minut. Smacznego!