lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babka cytrynowa wilgotna

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Kochani coś lekkiego po tłustym czwartku, czyli babeczka cytrynowa, wilgotna. Uwielbiam ten smak i zapach cytryny.

Babka cytrynowa wilgotna Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babka cytrynowa wilgotna

Składniki:

Sposób przygotowania:

Babka cytrynowa wilgotna

Wykonanie:

Do misy wsypuje przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaje jaja,cukier i masło miękkie. Składniki miksuje. Na końcu dodaje skórkę ze startej cytry i sok z połowy cytryny. Nadal miksuje. Formę prostokątną taką do babki smaruje masłem i obsypuje bułką tartą. Przekładam ciasto do formy. Piekę w 170 stopniach koło godziny. Ostudzoną można posypać cukrem pudrem jak kto woli.

Babka cytrynowa wilgotna
Do misy wsypuje przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,dodaje jaja,cukier i masło miękkie.
Babka cytrynowa wilgotna
Składniki miksuje. Na końcu dodaje skórkę ze startej cytry i sok z połowy cytryny. Nadal miksuje.
Babka cytrynowa wilgotna
Formę prostokątną taką do babki smaruje masłem i obsypuje bułką tartą . Przekładam ciasto do formy .