Sposób przygotowania:
Wielkanocna babka cytrynowa
Jajka wbić do miski, dodać cukier. Zmiksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sito. Margarynę rozpuścić. Przelać (jeszcze ciepłe) do ciasta i nadal miksować. Cytrynę zetrzeć na tarce o malutkich oczkach. Startą skórkę oraz wyciśnięty sok dodać do masy i nadal miksować. Formę na babkę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą (ile potrzeba). Wylać ciasto do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 45-50 minut. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. Posypać cukrem pudrem.
zbysiowa
gosia47-47
zbysiowa napisał(a):
Ja piekłam w foremce o wymiarach:
dno: 14 cm
Wysokość: 13cm
zbysiowa
Dziękuję :)
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki