s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Babka czekoladowo-orzechowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna babka, idealna np na Wielkanoc

Babka czekoladowo-orzechowa

Składniki:

Babka czekoladowo-orzechowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Babka czekoladowo-orzechowa
1.Roztopione i wystudzone masło ubijamy z cukrem i jajkami. Dodajemy obydwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia, orzechy, przyprawy, 3 krople zapachu rumowego, cukier waniliowy, kakao i miksujemy. Następnie dodajemy pokrojona w drobną kostkę czekoladę i delikatnie mieszamy;

2.Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką formy do bab i pieczemy 50 minut w temperaturze 200°C;

3.Po wystudzeniu ciasto oblewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi.