Sposób przygotowania:
Babka czekoladowo-orzechowa
1.Roztopione i wystudzone masło ubijamy z cukrem i jajkami. Dodajemy obydwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia, orzechy, przyprawy, 3 krople zapachu rumowego, cukier waniliowy, kakao i miksujemy. Następnie dodajemy pokrojona w drobną kostkę czekoladę i delikatnie mieszamy;
2.Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką formy do bab i pieczemy 50 minut w temperaturze 200°C;
3.Po wystudzeniu ciasto oblewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi.
2.Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką formy do bab i pieczemy 50 minut w temperaturze 200°C;
3.Po wystudzeniu ciasto oblewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi.