mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Orzechowa babka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciasto idealne dla najmłodszych łasuchów.

Orzechowa babka

Składniki:

Orzechowa babka

 

Sposób przygotowania:

Orzechowa babka
Na początku masło utrzeć na puszystą masę. Najlepiej użyć do tego celu blendera lub miksera. Następnie stopniowo wsypywać biały cukier nie przerywając miksowania. Kolejno dodawać nutellę,żółtka jajek,mąkę, kakao, zmielone orzechy, proszek do pieczenia i mleko. Składniki dokładnie zmiksować. Białka jajek ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą. Masę przelać do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą formy. Piekarnik nagrzać do 160 stopni i piec ciasto przez 55 minut. Następnie wyjąć ciasto i odstawić do wystygnięcia. Ostudzone można polać polewą czekoladową lub polukrować. Smacznego.