morelive2007

morelive2007

Kucharz
[Przepisów: 14]

BABKA czekoladowo śmietankowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

zawsze wychodzi,można dodać także rodzynki,polać polewa czekoladową lub cukrem pudrem

BABKA czekoladowo śmietankowa

Składniki:

BABKA czekoladowo śmietankowa

 

  • 5 JAJ
  • 1,5 SZKLANKI CUKRU
  • 2,5 SZKLANKI MĄKI
  • 3/4 SZKLANKI OLEJU
  • 3/4 SZKLANKI WODY
  • 2 PŁASKIE ŁYŻKI PROSZKU DO PIECZENIA
  • 1 AROMAT ŚMIETANKOWY BĄDZ WANILIOWY
  • 4 ŁYŻKI KAKAO

Sposób przygotowania:

BABKA czekoladowo śmietankowa
Jaja z cukrem ubić robotem,po trochu dodając olej , wodę ,mąkę.
Następnie proszek do pieczenia i aromat.
Po połączeniu wszystkich składników pół porcji ciasta odłożyć łyżka do formy do całej powierzchni.resztę ciasta wymieszać z kakao.
Piec w temp 200 stopni przez 55 minut