Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Babka daktylowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka prosta i smaczna babka z daktylami na słodką przekąskę w środku dnia do popołudniowej kawki z mleczkiem

Babka daktylowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babka daktylowa

 

  • 24 dag daktyli
  • 5 jajek
  • 30 dag mąki
  • 1/2 szkl cukru
  • 1 op cukru waniliowego
  • 1/2 szkl oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Babka daktylowa
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie wlać olej i nadal chwilę ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia ,wsypać do ciasta i wymieszać. Daktyle wsypać do ciasta i wymieszać delikatnie łyżką. Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej gotowe ciasto , wyrównać powierzchnie. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 10 stopni i piekę 45-50 minut. Upieczoną wyciągam studzę i posypuję cukrem pudrem.
Babka daktylowa
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie wlać olej i nadal chwilę ubijać
Babka daktylowa
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia ,wsypać do ciasta i wymieszać
Babka daktylowa
Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej gotowe ciasto , wyrównać powierzchnie

Tagi:

jajko jajka