Sposób przygotowania:
Babka dwukolorowa z polewą toffi.
Dać do dużej miski kawałek masła,cukier,jajka,mieszając wszyst- -ko mikserem,potem dodać aromat migdałowy,cukier waniliowy i proszek do pieczenia,sok z cytryny,a na koniec mąkę i pianę z białek,bo jest wtedy lepsze ciasto.Masę kakaową zrobić oddzielni- -e:w garnuszku roztopić ćwiartkę masła i dać 4 łyżki czubate kakao i mieszać na wolnym ogniu,a potem przestudzić.Formę wy- -smarować margaryną i wysypać manną lub bułką tartą,a potem wlewać najpierw ciasto,potem masę na to i na przemian raz to ito i resztę ciasta na wierzch.Nagrzać piekarnik do 180-200 stopni C.i wstawić formę falowaną z ciastem.Piec ok.godziny i pod koniec sprawdzić,czy jest upieczone,wbijając drewniany szpikulec-jak ci- -asto nie klei się do patyczka,to jest upieczone.Po upieczeniuwystudzić i wybić ciasto z formy.Oblać gotową polewą z toffi.