Sposób przygotowania:
Babka gołąbkowaETAP 1:

1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką, dodajemy ryż, startą na tarce o dużych oczkach marchew, pokrojoną drobno paprykę, obraną pokrojoną cebulę oraz ogórki. Dokładnie mieszamy.
ETAP 2:

2. Kapustę obgotowujemy, dzielimy na liście i układamy w okrągłej formie z otworem, tak żeby móc przykryć wierzch babki.
ETAP 3:

3. Na kapuście rozkładamy połowę mięsa, układamy liście kapusty, następnie pozostałe mięso i przykrywamy wierzch kapustą.
4. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut pod przykryciem.
ETAP 4:

5. Po tym czasie polewamy sosem meksykańskim i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Chwilkę zapiekamy do momentu rozpuszczenia się sera.
ETAP 5:

6. Gotowe.
7. Smacznego.