WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Babka kakaowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka i prosta do zrobienia babka kakaowa. Idealna na codzień i od święta jako deser do kawy i herbaty.

Babka kakaowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babka kakaowa

 

Sposób przygotowania:

Babka kakaowa

ETAP 1:

Masło roztopić i przestudzić. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Do ubitych jajek ciągle miksując wlać cienkim strumieniem masło. Wymieszać. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Wmieszać do jajek.

Ciasto przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.

Ciasto piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić na kratce i pokroić na kawałki.

Babka kakaowa
Babka kakaowa po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika
Babka kakaowa
Ciasto na babkę po wymieszaniu wszystkich składników
Babka kakaowa
Mąka pszenna wymieszana z proszkiem do pieczenia i kakao