Sposób przygotowania:
Pyszna babka kakaowa z chałwąETAP 1:
Jajka, cukier, aromat waniliowy mikserem utrzeć do białości na najwyższych obrotach z 3 minuty.
ETAP 2:
Wlać pomału stopiony, wystudzony tłuszcz i połączyć mikserem składniki.
ETAP 3:
Wsypać mąkę, proszek z sodą, kakao dobrze połączyć składniki, następnie dodać kawałki chałwy i mikserem wmieszać w ciasto.
ETAP 4:
Forma do babki 24 cm wysmarowana tłuszczem i obsypana tartą bułką, do formy przełożyć ciasto.
ETAP 5:
Piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50 minut, następnie na termoobiegu w 160 C około 10 minut, do suchego patyczka, babkę w formie wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.