lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babka kakaowa 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Poleca prezentuje się doskonale i tak samo smakuje .

Babka kakaowa 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka kakaowa 5

 

  • 175 gram maki tortowej
  • 175 gram maki ziemniaczanej
  • 2łyzki kakao
  • 1 łyżeczka do pieczenia
  • cukier 150 gram
  • majonez 4 łyżki
  • cukier puder 200 gram do lukru
  • sok z 1 cytryny do lukru
  • czekolada mleczna 1 starta na wiórka do posypania na lukier

Sposób przygotowania:

Babka kakaowa 5
Babka nie zwykle prosta Wystarczy zn miksować jaja z cukrem dodać obydwie mąki i kakao z proszkiem do pieczenia :) . Na koniec dodajemy majonez. Pieczemy babkę 50 minut w 170 stopniach forma z kominem . Po upieczeniu robimy lukier z cukru pudru i soku z 1 cytryny polewamy wystudzona babkę i ścieramy czekoladę na wiórka mleczna i posypujemy babeczkę smakuje i wygląda wyśmienicie polecam
Babka kakaowa 5
Składniki wsypałam dodałąm do miski i zmiksowałam
Babka kakaowa 5
Przelałam ciasto wysmarowanej margaryna i posypana bułką tartą
Babka kakaowa 5
Po upieczeniu i wystudzeniu polałam babke lukrem zrobionym z cytryny i cukru pudru
Babka kakaowa 5
Posypałam starta czekolada mleczną i gotowe

Tagi:

czekolada mak