Sposób przygotowania:
Majonezowa babka z karobową łatką
Do miski wbić całe jajka, wsypać cukier, ubić mikserem na jasną i puszystą masę. Mąkę ziemniaczaną i pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia. Odstawić.
Do ubitych jajek dodać majonez, zmiksować. Wsypać mąki i delikatnie wymieszać. 3/4 masy wlać do keksówki. Do pozostałej ćwiartki wsypać karob i wymieszać. Wlać na wierzch białej masy.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 50 minut. Wystudzić na kratce.
Do ubitych jajek dodać majonez, zmiksować. Wsypać mąki i delikatnie wymieszać. 3/4 masy wlać do keksówki. Do pozostałej ćwiartki wsypać karob i wymieszać. Wlać na wierzch białej masy.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 50 minut. Wystudzić na kratce.