Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Babka kisielowa Mysiuni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prosta i niskokaloryczna babka o smaku truskawkowym

Babka kisielowa Mysiuni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka kisielowa Mysiuni

 

  • 6 jajek
  • 1 szklanka pszennej mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 3 kisiele truskawkowe/wiśniowe
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Babka kisielowa Mysiuni
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki. Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy do nich cukier i miksujemy do czasu, aż będzie idealnie sprężysta piana. Następnie dodaejmy po 1 żółtku i delikatnie miksujemy. Mąkę mieszamy z kisielami oraz proszkiem do pieczenia, wsypujemy do ubitych jajek i wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Na sam koniec wlewamy olej i dalej mieszamy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej, dużej blaszki i pieczemy 25-30 minut w temp 170*
Babka kisielowa Mysiuni
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki.
Babka kisielowa Mysiuni
Mąkę mieszamy z kisielami oraz proszkiem do pieczenia,
Babka kisielowa Mysiuni
Na sam koniec wlewamy olej i dalej mieszamy.
Babka kisielowa Mysiuni
Ciasto przelewamy do wysmarowanej, dużej blaszki

Tagi:

jajko jajka