Sposób przygotowania:
Babka kukurydziana cytrynowa z czekoladą
Jajka sparzyć wrzątkiem, a żółtka oddzielić od białek, które to ubić w misce na sztywno z dodatkiem cukru. Margarynę utrzeć z cukrem mikserem lub pałką, dodając sok z wyciśniętych cytryn, bez pestek. Następnie dodać cukier waniliowy i śmietanę kwaśną oraz startą na wiórki połówkę tabliczki czekolady gorzkiej lub deserowej oraz przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę kukurydzianą. Wymieszać,a na koniec dodać pianę z białek i wymieszać delikatnie łopatką kuchenną gumową. Piekarnik na grzać do 180 st. C, blachę natłuścić-może być okrągła lub cwibak i wysypać bułką tartą. Wlać masę do formy i wstawić formę z ciastem do piekarnika na środek. Piec z 45-50 min. Po upieczeniu wyjąć i wystudzić, a potem wybić z formy babkę na deskę lub talerz płaski.kroić i jeść.