Sposób przygotowania:
Babka z mąki kukurydzianej
Przygotowanie:
Przesiać mąkę.Zmieszać z proszkiem do pieczenia i utłuczoną wanilią.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Białka ubić na sztywną pianę.Utrzeć żółtka z cukrem i masłem,dodać mąkę,skórkę utartą z 1 cytryny i ubitą pianę,delikatnie wymieszać.Przełożyć ciasto do posmarowanej masłem formy i posypanej mąką kukurydzianą.Piec w temp.180-220s.c około 30-40 minut.
Przesiać mąkę.Zmieszać z proszkiem do pieczenia i utłuczoną wanilią.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Białka ubić na sztywną pianę.Utrzeć żółtka z cukrem i masłem,dodać mąkę,skórkę utartą z 1 cytryny i ubitą pianę,delikatnie wymieszać.Przełożyć ciasto do posmarowanej masłem formy i posypanej mąką kukurydzianą.Piec w temp.180-220s.c około 30-40 minut.