Sposób przygotowania:
Babka makowa
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier. Cały czas ubijając dodawać po 1 żółtku. Wlać olej, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto podzielić na 2 równe części. Do 1 dodać mak, a do 2 wiórki kokosowe.
Formę do pieczenia babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
Wlać ciasto z makiem, na wierzch wlać ciasto z wiórkami kokosowymi. Piec około 50 minut (170-180°C).
Po upieczeniu i wystudzeniu babkę polukrować.
Ciasto podzielić na 2 równe części. Do 1 dodać mak, a do 2 wiórki kokosowe.
Formę do pieczenia babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
Wlać ciasto z makiem, na wierzch wlać ciasto z wiórkami kokosowymi. Piec około 50 minut (170-180°C).
Po upieczeniu i wystudzeniu babkę polukrować.