Sposób przygotowania:
Babka kremowa z truskawkami
Truskawki umyć. osaczyć, oczyścić z szypuiek i przekroić na połówki. Boki fomi\' do babki lub tortownicy posmarować masłem, dno przykryć krążkiem pergaminu. Biszkopty ułożyć jeden ęBok drugiego dookoła formy. Mleko zagotować (można dodać wanilię lub cukier waniliowy), ¿óltka utrzeć z cukrem, następnie wymieszać z proszkiem budyniowym, a potem z gorącym mlekiem. Wstawić do większego garnka napełnionego gorącą wodą (lub ustawić na palniku z płytką ochronną). Nie przerywając mieszania, podgrzewać krem-w gorą-
cej kąpieli wikIiu i .iz zyysliiiciti h
latynę namoczyć w kilku Iszkm In dy i dodać do kremu. Siiiiei.inc uluc,
kilka łyżek przełożyć do szpruki a resztę połączyć z kremem Na dm formy wlać warstwę kremu i |)iz\ln> połówkami truskawek. Ukladai koli i ne warstwy aż do napełnienia loi im Część truskawek odłożyć do deki n a cji. Babkę wstawić do lodówki na 5 i< godzin, do całkowitego zastygnięcia Przed podaniem wyjąć z formy, zd jąi pergamin. Wierzch i boki babki udc korować resztą bitej śmietany oraz odłożonymi truskawkami.
cej kąpieli wikIiu i .iz zyysliiiciti h
latynę namoczyć w kilku Iszkm In dy i dodać do kremu. Siiiiei.inc uluc,
kilka łyżek przełożyć do szpruki a resztę połączyć z kremem Na dm formy wlać warstwę kremu i |)iz\ln> połówkami truskawek. Ukladai koli i ne warstwy aż do napełnienia loi im Część truskawek odłożyć do deki n a cji. Babkę wstawić do lodówki na 5 i< godzin, do całkowitego zastygnięcia Przed podaniem wyjąć z formy, zd jąi pergamin. Wierzch i boki babki udc korować resztą bitej śmietany oraz odłożonymi truskawkami.