Sposób przygotowania:
Babka marchewkowa
Do miski wybijamy jajka i wsypujemy oba cukry, miksujemy. Do ubitej masy jajecznej wsypujemy cynamon i wlewamy olej, miksujemy przez chwilę. Dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie miksujemy. Dodajemy odciśniętą z soku marchewkę i mieszamy.
Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 -50 minut.
Upieczone ciasto wyjmujemy z blaszki i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 -50 minut.
Upieczone ciasto wyjmujemy z blaszki i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
mocsłodkości
lukrowanepierniczki